Boeken over levenswijsheid

  • My stroke of insight” (Onverwacht inzicht) door Jill Bolte Taylor. Dr. Jill Bolte Taylor is een neurowetenschapper werkzaam aan de Indiana University School of Medicine en is actief voor het Harvard Brain Tissue Resource Center. Zij krijgt halverwege de 30 een linkszijdige hersenbloeding. Deze éénzijdige hersenbloeding geeft haar inzichten over de rol en functie van de linker- en rechter hersenhelften. Lees meer …..

Dit boek beschrijft de ervaringen van patiënten op hun sterfbed die de palliatieve verpleegkundige, Bronnie Ware, begeleidde. Het boek zet aan tot reflectie en geeft inzichten in wat er echt belangrijk is in het leven. 

Één van de 5 punten is: ‘’Had ik maar mijn leven op mijn eigen manier geleid, niet het leven dat anderen van me verwachtten of wilden’’.

Dit punt benadrukt om je eigen dromen na te jagen, je eigen intuïtie te volgen en niet die van iemand anders. Jouw leven hoeft niet te voldoen aan het ‘’maatschappelijke’’ plaatje, dat mag er zelfs geheel van afwijken. Bij jouw leven hoort net als bij elk leven ‘’vallen en opstaan’’. Je ervaart, je leert, je wordt wijzer. Dat is de universele weg die we allemaal afleggen, maar wel elk op onze eigen manier! Lees meer…..

  • ”Na dit leven” door Eben Alexander. Dr. Eben Alexander is universitair neurochirurg en verbonden aan de Harvard Medical School in Boston als hij plots een hersenvliesontsteking krijgt. In zijn hierop volgende comateuze toestand van 7 dagen ervaart hij een bijzondere reis. Deze reis heeft hij in een prachtig boek verwoord en inspireert hiermee menigeen in het aardse bestaan! Een must-read voor iedereen die openstaat voor dat er meer is tussen hemel en aarde.