Boeken over mind-body health

Mind-body Medicine is een geneeskunde die het lichaam als één geheel ziet. Gedachtes en emoties hebben een directe invloed op je fysieke gesteldheid en andersom. Zo kunnen langdurige emoties zoals stress, je fysieke gezondheid aantasten. Ook kan een fysieke ziekte negatieve emoties/gedachtes geven en blijf je d.m.v. deze gedachtes en emoties als het ware ”extra” vast zitten in je fysieke beperkingen. Behalve de ”body-mind”, erkennen de oude geneeskunde systemen (zoals Ayurveda en andere Oosterse geneeskunde) ook het bewustzijn, vanuit waar alles ervaren wordt. Het echte ”genezen” gaat in deze optiek samen met bewustzijn. Vindt je het interessant om hier meer over te lezen, dan raad ik je onderstaande boeken aan.

  • Bijnieruitputting: het stresssyndroom van de 21e eeuw door James L. Wilson. Dit boek beschrijft symptomen, oorzaken en handvatten m.b.t. een burn-out vanuit een perspectief van de intergratieve geneeskunde.
  • Chronic fatigue: the complete mind-body solution door Deepak Chopra. Dit boek beschrijft tevens symptomen, oorzaken en handvatten bij o.a. vermoeidheid wederom vanuit een intergratief medisch perspectief.
Chronic Fatigue
  • Perfect Health: the complete mind body guide door Deepak Chopra. Een praktische gids voor optimale fysieke en mentale gezondheid. Voor iedereen die geïnteresseerd is in een combinatie van eeuwenoude Indische wijsheid, natuurgeneeskunde en huidig wetenschappelijk onderzoek.