Boekenclub

Inspirerende boeken voor studenten en iedereen die zich verder wil ontwikkelen!

Deze boeken combineren kennis, inzicht en ervaring. Ze schijnen een ‘’nieuw’’ licht op ‘’oude’’ fenomenen en hopelijk prikkelen ze je ook om jezelf verder te ontwikkelen!

Er zijn verschillende categorieën boeken. Zo zijn er b.v. boeken over: inzicht en levenservaring, bewustzijnsontwikkeling, hooggevoeligheid en autisme en over gezondheid en welzijn. Waar heb jij interesse voor?

Boeken over inzicht en levenservaring

My stroke of insight” (Onverwacht inzicht) door Jill Bolte Taylor. Dr. Jill Bolte Taylor is een neurowetenschapper werkzaam aan de Indiana University School of Medicine en is actief voor het Harvard Brain Tissue Resource Center. Zij krijgt halverwege de 30 een linkszijdige hersenbloeding. Deze éénzijdige hersenbloeding geeft haar inzichten over de rol en functie van de linker- en rechter hersenhelften. Lees meer …..

‘’The Top Five Regrets of the Dying ” (5 dingen waar mensen op hun sterfbed spijt van hebben) door Bronnie Ware.

Dit boek beschrijft de ervaringen van patiënten op hun sterfbed die de palliatieve verpleegkundige, Bronnie Ware, begeleidde. Het boek zet aan tot reflectie en geeft inzichten in wat er echt belangrijk is in het leven. 

Één van de 5 punten is: ‘’Had ik maar mijn leven op mijn eigen manier geleid, niet het leven dat anderen van me verwachtten of wilden’’.

Dit punt benadrukt om je eigen dromen na te jagen, je eigen intuïtie te volgen en niet die van iemand anders. Jouw leven hoeft niet te voldoen aan het ‘’maatschappelijke’’ plaatje, dat mag er zelfs geheel van afwijken. Bij jouw leven hoort net als bij elk leven ‘’vallen en opstaan’’. Je ervaart, je leert, je wordt wijzer. Dat is de universele weg die we allemaal afleggen, maar wel elk op onze eigen manier! Lees meer…..

Boeken over bewustzijnsontwikkeling

Voorbij ego: wie ben jij? Klik op deze link om te kijken wat bewustzijnsontwikkeling inhoudt en wat het voor jou kan betekenen!

Ben je geïnteresseerd om meer te lezen over spiritualiteit of bewustzijnsontwikkeling, dan raad ik behalve het artikel ook onderstaande boeken aan:

  • “The seven spiritual laws of success” door Deepak Chopra.
  • “A new earth” door Eckhart Tolle
  • “Mr God, this is Anna” door Fynn
  • ”Paradox” door Josette Hustings
Mister God, This Is Anna

Boeken over hooggevoeligheid en autisme

  • ”Leven met hooggevoeligheid” door Susan Marletta-Hart. Dit boek beschrijft de kenmerken van veel hooggevoelige mensen en hoe je van hooggevoeligheid je kracht kunt maken. Iedereen is sensitief op bepaalde vlakken en daarom is dit boek inspirerend voor iedereen!
  • ”The Rosie project” door Graeme Simsion; een inkijk in autisme. Dit boek beschrijft een grappig verhaal over een Professor genetica die het lastig vindt om een geschikte partner te vinden. De professor besluit een vragenlijst op te stellen om zo een mogelijk ”matchende” vrouwelijke partner te krijgen. Hij ontmoet echter Rosie, die totaal niet aan zijn vooropgestelde criteria voldoet, maar toch zijn leven op z’n kop zet! Het boek laat zien dat je eigen kaders waarbinnen je opereert, je kunnen belemmeren om open en flexibel in het leven te staan. Het laat hiermee op een grappige manier een kant van autisme zien. Maar zoals iedereen sensitieve kanten heeft, is iedereen ook een beetje autistisch. Dus dit boek is ook een ”must-read” voor iedereen!

Boeken m.b.t. gezondheid en welzijn

Bijnieruitputting: het stresssyndroom van de 21e eeuw door James L. Wilson. Dit boek beschrijft symptomen, oorzaken en handvatten m.b.t. een burn-out vanuit een perspectief van de intergratieve geneeskunde.

Chronic fatigue: the complete mind-body solution door Deepak Chopra. Dit boek beschrijft tevens symptomen, oorzaken en handvatten bij o.a. vermoeidheid wederom vanuit een intergratief medisch perspectief.

Chronic Fatigue