Boekenclub

Inspirerende boeken voor studenten en iedereen die zich verder wil ontwikkelen!

Deze boeken combineren kennis, inzicht en ervaring. Ze schijnen een ‘’nieuw’’ licht op ‘’oude’’ fenomenen en hopelijk prikkelen ze je ook om jezelf verder te ontwikkelen!

Dr. Jill Bolte Taylor is een neurowetenschapper werkzaam aan de Indiana University School of Medicine en is actief voor het Harvard Brain Tissue Resource Center. Zij krijgt halverwege de 30 een linkszijdige hersenbloeding. Deze éénzijdige hersenbloeding geeft haar inzichten over de rol en functie van de linker- en rechter hersenhelften. Lees meer …..

Dit boek beschrijft de ervaringen van patiënten op hun sterfbed die de palliatieve verpleegkundige, Bronnie Ware, begeleidde. Het boek zet aan tot reflectie en geeft inzichten in wat er echt belangrijk is in het leven. 

Één van de 5 punten is: ‘’Had ik maar mijn leven op mijn eigen manier geleid, niet het leven dat anderen van me verwachtten of wilden’’.

Dit punt benadrukt om je eigen dromen na te jagen, je eigen intuïtie te volgen en niet die van iemand anders. Jouw leven hoeft niet te voldoen aan het ‘’maatschappelijke’’ plaatje, dat mag er zelfs geheel van afwijken. Bij jouw leven hoort net als bij elk leven ‘’vallen en opstaan’’. Je ervaart, je leert, je wordt wijzer. Dat is de universele weg die we allemaal afleggen, maar wel elk op onze eigen manier! Lees meer…..

  • Boeken over bewustzijnsontwikkeling:

Voorbij ego: wie ben jij? Klik op deze link om te kijken wat bewustzijnsontwikkeling inhoudt en wat het voor jou kan betekenen!

Ben je geïnteresseerd om meer te lezen over spiritualiteit of bewustzijnsontwikkeling, dan raad ik behalve het artikel ook onderstaande boeken aan:

  • “The seven spiritual laws of success” door Deepak Chopra.
  • “A new earth” door Eckhart Tolle
  • “Mr God, this is Anna” door Fynn
  • Paradox door Josette Hustings