Life coaching

Loop je vast in je leven op het gebied van studie, werk of loopbaan? Zijn er persoonlijke omstandigheden die er voor zorgen dat je studievertraging oploopt? Of loopt het gewoon even allemaal niet zo lekker op je stage of werk? Dan is het wellicht een goed moment om er eens over te praten, om te kijken wat er precies speelt en hoe je hier verandering in kunt aanbrengen.

Zeker, vervelende dingen gebeuren en natuurlijk mag je je daar rot onder voelen. En dat je het af en toe niet ziet zitten óf er helemaal klaar mee bent, is ook begrijpelijk. Er zijn zeker geen kant en klare oplossingen. Het leven is vooral ervaren. Mooie ervaringen en minder mooie. Je krijgt ze allemaal gratis. Wel heb je op ’n gegeven moment de mogelijkheid om inzicht te krijgen in hoe jij met jouw ervaringen omgaat en hoe je jouw aanpak effectiever kunt maken. Lifecoaching kan je hierbij ondersteunen.

Vaak is een eerste reactie op vastlopen of een moeilijke gebeurtenis ‘’de slachtoffer rol’’. En natuurlijk, er zijn ook echt slachtoffers. De slachtoffer rol, hoe begrijpelijk die soms ook is, is voor langere termijn echter geen aanpak die je vooruit gaat helpen. Soms kan het dan helpen om de situatie/ervaring vanuit een ander perspectief te zien. Dit neemt de ervaring niet weg, maar zet deze wel in een ander daglicht. De gedachten die je over de ervaring had kunnen dan veranderen, alsmede de daaraan gekoppelde emoties en je handelen. Je krijgt weer letterlijk lucht en ruimte. Deze ruimte kun je vervolgens gebruiken om helder te krijgen:

 1. hoe je effectiever kunt omgaan met je ervaringen, triggers of omstandigheden,
 2. wat je wilt (bv: studiedoelen opstellen of een andere richting kiezen),
 3. hoe je vorm kunt gaan geven aan wat je wilt (plan van aanpak).

Professionele life coaches:

Josette Hustings

Josette Hustings

Profiel:

Josette Hustings heeft geesteswetenschappen en vergelijkende wijsbegeerte gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in de analyse van levensverhalen. Josette coacht ruim 30 jaar jongeren en volwassenen, individueel of in een relatie.

Werkwijze:

Josette werkt concreet en persoonlijk. Ze brengt op geduldige, liefdevolle wijze studenten terug naar zichzelf, zodat ze in de kracht van hun talenten gaan staan.

Speerpunten:

 • Begeleiding bij life events
 • Burn-out coaching
 • Hoge sensitiviteit
 • Faalangst

Maartje van Geenen

Maartje van Geenen

Profiel:

Maartje heeft een Master of Biomedical Sciences afgerond aan de Universiteit Utrecht. Na een coaching opleiding heeft zij zich verder gespecialiseerd in studiebegeleiding.

Werkwijze:

Maartje ondersteunt studenten op een praktische manier in hun proces van bewustwording. Er wordt vanuit een helder perspectief gekeken waarom iemand vast loopt. Vervolgens, wordt gekeken hoe iemand effectiever kan handelen. Tenslotte wordt gekeken hoe de student de effectievere aanpak praktisch vorm kan geven in het dagelijkse leven. De student wordt hierbij ondersteund in het vinden van zijn of haar eigen oplossing. Op deze manier gaat de student in zijn/haar eigen kracht staan!

Speerpunten:

 • Burn-out begeleiding
 • Faalangst
 • Perfectionisme
 • Motivatiegebrek