Boeken over filosofie

Filosofie of wijsbegeerte beschrijft o.a. het bewustzijn en de zin van het bestaan in z’n talloze vormen. Er worden vragen gesteld zoals: waar draait het leven om?

Probeer die vraag nu eerst eens zelf te beantwoorden. Draait het leven om genieten? Om liefde, familie? Om eenheid? Maar wat is liefde eigenlijk? En wat betekent liefde voor jou? Is er één waarheid of is er alleen waarheid voor jou op dat moment en kan die waarheid ook veranderen? Als je één vraag stelt, komen er vanzelf meer. De vraag is of deze levensvragen via denken en analyseren beantwoord kunnen worden, of juist via helderheid, rust en wijsheid, daar waar het denken overstegen wordt.

Een van de mooiste definities van liefde die ik zelf ben tegen gekomen en die mij raakte is de definitie van Eckhart Tolle. Ik citeer hem: ”love is the recognition of oneness in the world of duality”. Vertaald: liefde is het herkennen van eenheid in de wereld van dualiteit. Of zoals Deepak Chopra zegt: ”liefde is als je jezelf in iedereen en alles kunt zien”. Met andere woorden; liefde is geen emotie, geen passie of afhankelijkheid, maar gaat voorbij aan de tegengestelde emoties en is de essentie van het bestaan.

Mocht je getriggered zijn om hier meer over te willen lezen, dan raad ik je onderstaande boeken aan:

  • “The seven spiritual laws of success” door Deepak Chopra.
  • “A new earth” door Eckhart Tolle
  • “Mr God, this is Anna” door Fynn
  • ”Paradox” door Josette Hustings
Mister God, This Is Anna